Kennismaken met Rens den Braven

In deze rubriek maken we kennis met onze enthousiaste stagiair Rens den Braven.

Interview Rens den Braven.jpg

Wie is Rens?

Rens: “Ik ben 19 jaar en woon nog thuis bij mijn ouders in Zijderveld. In mijn vrije tijd doe ik aan fitness/ krachttraining en ben ik druk met school.”

Welke opleiding volg je?

Rens: “De opleiding Technicus Engineering aan het Techniek College in Rotterdam. Dat is een brede mbo 4 opleiding waarin je alles leert over elektrotechniek, werktuigbouwkunde en installatietechniek. Hierbij ga ik 3 dagen per week naar school en loop ik de andere 2 dagen stage bij Installatiebedrijf Midden-Nederland. De eerste 1,5 jaar van mijn stage ging ik ‘buiten’ aan de slag en de tweede periode werk ik op kantoor. Het werken op kantoor bevalt mij persoonlijk beter, maar de ervaring die ik buiten heb opgedaan was ook nuttig en zou zeker ik niet willen missen. Het geeft mij een realistisch beeld van de praktijk en dat kan ik op kantoor goed gebruiken.”

Vond je het moeilijk om een studie te kiezen?

Rens: “Nee, helemaal niet. Eigenlijk heb ik altijd al interesse in techniek gehad! Dat ik daar iets mee wilde gaan doen was al vroeg duidelijk. Voor mijn vmbo-opleiding ging ik naar Het Gilde in Gorinchem en deze vervolgopleiding was een logische stap.”

Wat doe je momenteel bij Installatiebedrijf Midden-Nederland?

Rens: “Calculeren, tekenen en werk voorbereiden zijn de werkzaamheden waar ik veel mee bezig ben. Daarbij kan ik altijd terugvallen op collega’s en natuurlijk mijn vaste interne stagebegeleider Arjan Kooyman. Van de verschillende werkzaamheden vind ik het calculeren het meest uitdagende en interessante om te doen.”

Hoe bevalt het om hier stage te lopen?

Rens: “Dat bevalt uitstekend! De sfeer is erg goed en met de collega’s heb ik een leuk en gezellig contact. Natuurlijk moet er hard gewerkt worden, maar er is ook tijd voor een geintje.”

Wat zijn jouw toekomstplannen?

Rens: “Na behalen van mijn mbo-diploma ga ik naar de HAN voor de associate degree Gebouwgebonden Installatietechniek. Dat is een deeltijd hbo-opleiding waarbij ik voor 3 dagen per week bij Installatiebedrijf Midden-Nederland ga werken. Voor mij valt er nog genoeg te leren en te ontdekken. Dat vind ik leuk en de technische ontwikkelingen binnen dit vakgebied maken het extra interessant.”